top of page

OM MIG

IMG_5484_edited.jpg

Jag heter Jonathan Braekhus Barksell och är professionell pianostämmare- och tekniker verksam i Stockholms-området. Jag arbetar för såväl privatpersoner som konserthus och erbjuder stämningar samt andra tjänster så som service, reparation, renovering eller konsultation. Det finns nästan ingen gräns för vad man kan göra för att förbättra spelupplevelsen hos ett instrument.  

Jag arbetar deltid på Kungliga Musikhögskolan men utför också återkommande arbeten åt Kungliga Operan, Stockholm Konserthus, SKH Opera, Steinway Piano Gallery, Kulturhuset i Ytterjärna m.fl. Jag har gedigen erfarenhet av konsertarbete med hundratalet konsertstämningar årligen och har stämt åt bl.a Jacob Collier, Jonathan Biss, Imogen Cooper, Per Tengstrand, Roland Pöntinen och Staffan Scheja. 

Jag har en examen i pianoteknik från Oskarshamns Folkhögskola där jag studerade mellan 2015 – 2017 och lärde mig allt om hur pianomekaniker, flygelmekaniker, reparationer och pianostämning fungerar hela vägen från teori till praktik. Utbildningen avslutades med ett examensprov på SKH Opera i Stockholm som även gav mig medlemskap i Sveriges Pianostämmare och Teknikerföreningen (SPTF). Jag är sedan 2021 ordförande i SPTF.

2018 flyttade jag till Tyskland för praktik på August Försters Pianofabrik i Löbau mellan April och Juli. August Förster har funnits i samma byggnad sedan starten 1859 och anses vara bland de främsta tillverkarna i världen. Där finner du några av de mest rutinerade och erfarna teknikerna i världen och kompromisslösa krav på kvalitet. Det som inte går att lära av dem på August Förster är inte värt att veta.

Till_flyer.jpg
bottom of page