top of page

OM MIG

IMG_5484_edited.jpg

Jag heter Jonathan Braekhus Barksell och är utbildad pianostämmare- och tekniker verksam i hela Stockholm med centrum som bas. Jag anlitas av såväl privatpersoner som institutioner och erbjuder professionella stämningar samt service, reparation och konsultation. 

Jag arbetar deltid på Kungl. Musikhögskolan men utför också återkommande arbeten åt Stockholm Konserthus, Kungliga Operan, SKH Opera och Steinway Piano Gallery. Jag har gedigen erfarenhet av konsertarbete med hundratalet konsertstämningar årligen och har bl.a stämt åt artister som Emanuel Ax, Jacob Collier, Jonathan Biss och Lise de la Salle. 

Min examen i pianoteknik tog jag 2017 vid Oskarshamns Folkhögskola och gav mig en bred kunskap över hur pianostämning, pianomekaniker, flygelmekaniker och reparationer fungerar från teori till praktik. Utbildningen avslutades med examensprov på SKH Opera i Stockholm som även beviljade mig medlemskap i Sveriges Pianostämmare och Teknikerföreningen (SPTF). Jag är sedan 2021 ordförande i SPTF. 

2018 flyttade jag till Tyskland för praktik på August Försters Pianofabrik i Löbau mellan April och Juli. August Förster har funnits i samma byggnad sedan starten 1859 och anses vara bland de främsta tillverkarna i världen. Där finner du några av de mest rutinerade och erfarna teknikerna i världen och kompromisslösa krav på kvalitet. Det som inte går att lära av dem på August Förster är inte värt att veta.

Till_flyer.jpg
bottom of page